APK Keuringen

Een APK-keuring wordt uitgevoerd door een gecertificeerde APK-keurmeester waarvan wij er hier 2 in het bedrijf hebben. Iedere auto, bedrijfsauto’s, caravan, benzine, diesel of LPG,  wordt op een vooraf vastgesteld aantal punten gekeurd. Deze punten bestaan uit bv een roetmeting, een EOBD of 4 gas test. Andere aspecten die gekeurd worden zijn, het testen van de remmen, banden, verlichting, autogordels, stuurinrichting en delen van de carrosserie.

Het is aan te raden om de APK van de auto te regelen voordat de vervaldatum van de APK geweest is. Op het moment dat de APK verlopen is bent u niet meer bevoegd om met de auto de weg op te gaan, tenzij het direct naar de garage is. Nadat de auto gekeurd is, is uw auto APK-gekeurd voor een compleet jaar. U mag uw auto 2 maanden voor het verstrijken van de verval datum al laten keuren, de keuringsdatum blijft dan intact. Is uw auto niet tijdig gekeurd, dan kan u een fikse boete verwachten van de overheid. In de tussentijd dient de auto natuurlijk wel onderhouden te worden. De APK-keuring alleen is niet afdoende om zorgeloos rond te rijden.

Wij bieden de Apk keuring aan voor benzine auto`s.
Voor diesel auto`s na bouwjaar 2006.
Voor diesel auto`s voor bouwjaar 2006.

Wilt u op de hoogte worden gehouden van wanneer u uw APK Keuring heeft? Klik dan op de onderstaande afbeelding en vul daar uw gegevens in

Reparatie

Op het gebied van reparatie hebben wij de beste opgeleide monteurs in huis met vele jaren ervaring. De jaarlijks verplichte cursussen van Bosch houden ons op hoog niveau en zijn we bij tot de nieuwste snufjes die in uw auto aanwezig zijn.
Voor alle merken van A t/m Z, benzine, diesel, lpg en hybride systemen zijn wij uitgerust met het modernste gereedschap om uw auto op deskundige wijze te repareren. Uitlezen, resetten en updaten behoort tot de mogelijkheden.

Regulier Onderhoud

Is uw auto of bedrijfsauto’s bij ons in onderhoud, dan is het goed om te weten dat wij onderhoud hoog in het vaandel hebben.
Uit ervaring hebben wij geleerd dat regulier onderhoud erg belangrijk is. Het voorkomt vaak grote reparaties.
De moderne motoren moeten tegenwoordig zo`n schone verbranding realiseren dat dit te kostte gaat van vitale onderdelen in het motorblok. Inwendige vervuiling is hiervan vaak de oorzaak.

Het is dus van belang om de onderhoudstermijnen in acht te nemen en om niet tegen hoge kosten aan te lopen. Wij verzorgen voor ieder merk en type auto, caravan het regulier onderhoud volgens fabriek voorschriften. Ook krijgt ieder auto 1ste montage onderdelen zodat evt. fabrieksgaranties niet in het geding komen. Komen er onverhoopt onverwachte reparaties aan het licht tijdens het regulier onderhoud, dan brengen wij u eerst op de hoogte van de extra kosten alvorens wij dit gaan repareren.

Indien gewenst kunt u ook een offerte van ons ontvangen om inzicht te krijgen wat een onderhoudsbeurt kan gaan kosten. Mocht u tijdens het onderhoud een vervangende auto willen hebben, dan is dit uiteraard ook mogelijk.

Storingsdiagnose

Wie kent de beruchte lampjes niet?
Motor management is vandaag de dag niet meer weg te denken in de auto industrie en dit gaat nogal eens gepaard met storingen. Denk aan inhouden, hoog benzine verbruik etc. Wij volgen regelmatig cursussen om met deze problematiek om te kunnen gaan. . Het is voor ons dus iedere keer weer een uitdaging om deze storingen in een zo kort mogelijke tijd voor u op te lossen.
Benzine, diesel, hybride en of andere brandstoffen, wij kunnen met onze moderne apparatuur in iedere computer van ieder merk auto, bedrijfsauto en of caravan. Dit bespaart u tijd en geld.

Lease Onderhoud

Heeft u een personen auto, bedrijfsauto en of hybrideauto via een lease maatschappij, dan is het mogelijk om door ons het onderhoud uit te laten voeren.
U bent in de meeste gevallen niet verplicht het onderhoud bij uw dealer te laten uitvoeren. Via een speciaal online programma staan wij in verbinding met uw lease maatschappij en worden de reparaties conform fabriek specificaties uitgevoerd. Ophalen of wegbrengen behoort tot de mogelijkheden, alsmede vervangend vervoer is bij ons ook altijd aanwezig.

Airco Service

Wanneer is uw auto toe aan airco onderhoud?

De airco in de auto regelt de temperatuur en zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid afneemt. In het aircosysteem zit een koudemiddel dat verdampt of kan weglekken. Door lekkage langs rubber neemt het koudemiddel gemiddeld tussen de 5% en 10% af per jaar. Daardoor treedt er drukverlies op waardoor de airco in uw auto minder koele lucht afgeeft. Auto airconditioning draagt bij aan rijcomfort. Zomers blijft uw auto koel, ’s winters houdt de combinatie van airco en verwarming autoruiten condensvrij. Om zeker te weten dat uw airco goed functioneert, is tijdig controleren en jaarlijkse service aan te bevelen. Het is zaak om uw airco systeem iedere 2 jaar te laten controleren. Neemt u geurtjes of een muffe lucht waar, dan voorkomt een airco servicebeurt eventuele problemen. Met onze ionisator, luchtreiniger en na het vervangen van het interieurfilter bent u in een mum van tijd verlost van deze vieze geurtjes.

Wij verzorgen een airco diagnose tot complete airco service voor elk merk en type auto, bedrijfsauto, hybride en of camper.

Autofabrikanten raden aan om de airco van uw auto elke twee jaar opnieuw te laten vullen.

Uitlijnen

Het uitlijnen van de wielen van een motorvoertuig is het proces waarbij afwijkingen in de wielstanden worden gecorrigeerd. Deze afwijkingen kunnen zijn ontstaan door het raken van een stoeprand, over een grote steen of door een gat in de weg rijden.

Bij een auto met wielstand afwijkingen kunnen verschillende klachten voorkomen. De belangrijkste in verband met de koersstabiliteit zijn:

  • de auto trekt naar één kant
  • de auto stuurt zwaar
  • de auto stuurt te licht
  • de auto is niet koersvast (zigzag- of pendelkoers)
  • bandenslijtage
  • schade reparatie

Controle gebeurt bij iedere onderhoudsbeurt.

Mocht er onverhoopt iets bijgesteld moeten worden, dan kunnen wij met onze nieuwste 3D wiel uitlijnapparatuur de wielstanden weer op de fabrieksmatige standen zetten indien nodig.

Remmen

Laat uw remmen regelmatig controleren, voor uw veilgheid.

 

BearLock

Veel verzekeraars vragen een anti-diefstalsysteem voor uw voertuig. Wanneer u een anti-diefstalbeveiliging nodig heeft voor uw verzekering. Dan is de BearLock de beste keuze.